Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!
Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Dávid Méhészet vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!
Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Dávid Méhészet vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!
Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Dávid Méhészet vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!
Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Dávid Méhészet vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztához a liszt kivételével a hozzávalókat gőz felett 10 percig
intenzíven keverve főzzöd. Leemelve a gőzről hozzákevered a lisztet és
összegyúrod. Három egyforma részre osztod, és pihenni hagyod egy fél
órára.
Kb. fél centi vastagra nyújtod a tésztákat, majd egyenként,
megvajazott-lisztezett tepsi hátára (!) fekteted, megböködöd villával és
megsütöd. 200 fokos, előmelegített sütőben maximum 10 percet szabad
sültni, nagyon oda kell figyelni, mert gyorsan odaég. A második,
harmadik tésztánál érdemes visszavenni 180-150 fokra, mert akkor már a
tepsi is forró és a sütő is.
Amint megsül a tészta, azonnal le kell venned a tepsiről, mert megkeményedik és töredezni kezd.
A krémhez összekevered a vajat és a cukrot. Félrerakod. A tejet és a
lisztet sűrűre főzöd, folyamatosan kevered. Majd levéve a tűzről
kihűlésig folyamatosan kevered (eléggé fárasztó, de muszáj). Ha kihűlt, a
vajas cukrot kanalanként hozzákevered.
Ha kész a krém, megtöltöd vele a tésztát, majd állni hagyod, amíg a tészta megszívja magát és megpuhul.
Megjegyzés:
Imádom ezt a sütit, de nagyon könnyen el lehet rontani.
fottas: mindmegette.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Karácsonyi mézes
Mézes fagyitölcsér
Mézes - narancsos sütemény
A mézeskalács.....