Méhészet: Mézes-mákos guba

Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!

Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 266 fő
  • Képek - 147 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 69 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Dávid Méhészet vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!

Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 266 fő
  • Képek - 147 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 69 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Dávid Méhészet vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!

Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 266 fő
  • Képek - 147 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 69 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Dávid Méhészet vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!

Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 266 fő
  • Képek - 147 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 69 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Dávid Méhészet vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

8 gubarúd - kb. 70 dkg
8 dl tej
5 dkg vaj vagy margarin
pici só
5 dkg cukor
1 zacskó (1 ek) vaníliás cukor
fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg


15 dkg darált mák
6-8 dkg porcukor
4-5 ek méz
fél citrom leve

zsiradék a tál vagy tepsi kikenéséhez

 

 

A másnapos gubarudakat (vagy kiflit) felkarikázom, egy nagy tálba teszem.


A tejet egy kislábosban felmelegítem a vajjal, a sóval, a cukrokkal és a szegfűszeggel. Amikor jó meleg és a vaj is elolvadt benne, a tál folyamatos rázása közepette, szakaszosan ráöntöm a tejet.
Egy jénai tálat vagy egy tepsit kikenek valamilyen zsiradékkal. A kiflikarikákat rétegenként beleteszem, minden sort megszórok mák és porcukor keverékével, meglocsolok 1 evőkanálnyi mézzel (vagy esetleg többel is ízlés szerint) és egy kis citromlével. A tetején is szórással és locsolással fejezem be.

A sütőt 180 fokosra kapcsolom, és kb. 20-25 percig sütöm benne, míg az egész átsül, a szélén lévő karikákon és a tetején ropogós lesz. Vigyázat, a méz megéghet, figyelni kell közben!
A végén pedig csak enni kell, és enni és enni...


Ez egy jó nagy adag, kb. 5-6 személyre való, de felmelegítve sem rossz:)

/Forrás: http://katakonyha.blogspot.com/

Címkék: finom guba kaja mák méz recept étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu