Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!
Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Dávid Méhészet vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!
Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Dávid Méhészet vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!
Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Dávid Méhészet vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!
Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Dávid Méhészet vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Dávid Judit | 0 hozzászólás
Pünkösd, csendes, pihenős vasárnap.
Délután 13óra 05 perc. Agárd.
Madárcsicser, mosott - már száradó - ruhák, jó ebéd és frissen nyírott fű illata. Csend, béke, nyugalom.
Egyszerre egy nagy, nyüzsgő, dongó, zsongó fekete felhő lepi el a teraszt. Hmm.... méhek.
Kiszabadultak, s most itt nyüzsögnek...
Pönkösdi vendégek.
A környéken kék ég és csend, csak a mi kertünket lepték el, nemkevesen.
Talán tudják, "hazajöttek".
- Csináljunk már valamit.... - párom izgatott, jön-megy...
Ebben a hónapban csuda vidám látványt nyújtanak méhecskéim! Ugyanis tetőtől talpig lisztesek, azaz virágporosak, amint nektárral megpakoltan jönnek haza a gyűjtésből. A kaptár bejáratánál már várják őket társaik, akik átszivattyúzzák tőlük édes terhüket, és a nagyon „liszteseket” kissé lekefélgetik. Azután: huss… vissza, virágról virágra, napszálltáig. Csodálatosan szervezetten dolgoznak, elleshetné titkukat jó néhány gyár is.
Én ismerem ezt a titkot, és megosztom veled, de ehhez be kell pillantanunk otthonukba, a kaptárba.
|
|
Elkészítési idő: 120 perc és 2 óra érlelés
Hozzávalók: (4 személyre)
4 csirkecomb, 15 dkg vaj, 2 dl narancslé, 1 dl méz, 1 citrom, 0, 5 dkg őrölt mustármag, 1 csokor petrezselyem zöld, csipetnyi só
Kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, majd beleöntjük a narancslevet és a mézet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt mustármaggal, majd közepes lángon 2-3 percig pároljuk és kihűtjük.
A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd tepsibe helyezzük.
lehow didoma írta 2 hete a(z) Kérdezz-Felelek fórumtémában:
Sziasztok, mióta élvezitek az érdekes online játékokat vagy ...
lehow didoma írta 2 hete a(z) Te mire használod a mézet? fórumtémában:
2
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu