Méhészet Blog: 2010. május

Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!

Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 253 fő
  • Képek - 147 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 69 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Dávid Méhészet vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!

Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 253 fő
  • Képek - 147 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 69 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Dávid Méhészet vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!

Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 253 fő
  • Képek - 147 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 69 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Dávid Méhészet vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!

Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 253 fő
  • Képek - 147 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 69 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Dávid Méhészet vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Dávid Méhészet hírei - 2010. május

Pünkösd, csendes, pihenős vasárnap.
Délután 13óra 05 perc. Agárd.
Madárcsicser, mosott - már száradó - ruhák, jó ebéd és frissen nyírott fű illata. Csend, béke, nyugalom.

Egyszerre egy nagy, nyüzsgő, dongó, zsongó fekete felhő lepi el a teraszt. Hmm.... méhek.
Kiszabadultak, s most itt nyüzsögnek...
Pönkösdi vendégek.

A környéken kék ég és csend, csak a mi kertünket lepték el, nemkevesen.
Talán tudják, "hazajöttek".

- Csináljunk már valamit.... - párom izgatott, jön-megy...

Tovább 

 

Ebben a hónapban csuda vidám látványt nyújtanak méhecskéim! Ugyanis tetőtől talpig lisztesek, azaz virágporosak, amint nektárral megpakoltan jönnek haza a gyűjtésből. A kaptár bejáratánál már várják őket társaik, akik átszivattyúzzák tőlük édes terhüket, és a nagyon „liszteseket” kissé lekefélgetik. Azután: huss… vissza, virágról virágra, napszálltáig. Csodálatosan szervezetten dolgoznak, elleshetné titkukat jó néhány gyár is.

Én ismerem ezt a titkot, és megosztom  veled,  de ehhez be kell pillantanunk otthonukba, a kaptárba.

Tovább 

 

Elkészítési idő: 120 perc és 2 óra érlelés


Hozzávalók: (4 személyre)

 

4 csirkecomb, 15 dkg vaj, 2 dl narancslé, 1 dl méz, 1 citrom, 0, 5 dkg őrölt mustármag, 1 csokor petrezselyem zöld, csipetnyi só

 

Kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, majd beleöntjük a narancslevet és a mézet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt mustármaggal, majd közepes lángon 2-3 percig pároljuk és kihűtjük.

 

A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd tepsibe helyezzük.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu