Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!
Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Dávid Méhészet vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!
Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Dávid Méhészet vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!
Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Dávid Méhészet vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!
Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Dávid Méhészet vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Dávid Méhészet | 0 hozzászólás
1. Az a jó méz, mely folyékony. A méz kristályosodási hajlamát a szőlőcukor (glükóz) és a gyümölcscukor (fruktóz) aránya szabja meg. Az előbbi elősegíti, az utóbbi gátolja. Az akácméznél a fruktóz-glükóz arány 1,4-1,7 : 1 között mozog, ezért marad sokáig folyékony. A repceméz egy hónap múlva már ikrás, azaz kristályos. Ilyenkor egyedül a méz halmazállapota változik, semmi más. A fogyasztók ezt gyakran "cukrosodásnak" vélik, és azt hiszik hogy a méhész cukrot tett a mézbe.A fejlett egészségkultúrával rendelkező skandináv országokban a sűrű, krém-mézet részesítik előnyben, mert ezt nem kell hőkezelni, nem folyik le a kenyérről, könnyen kenhető.
13 éve | Dávid Méhészet | 0 hozzászólás
A méznek hidratáló és fertőtlenítő hatása van, kitisztítja a mérgeket a bőrből, gyógyítja a sebeket, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. A benne található vitaminok táplálják a bőrt.
A méz összetétele:
• 70% – 80% glukóz és fruktóz keverék
• 20% víz
• szénhidrát
• B1, B2, B3, B5, B6, C vitamin
• kalcium
• réz
• vas
• magnézium
• mangán
• foszfor
• kálium
• nátrium
• cink
• természetes antioxidánsok
(forrás: Wikipedia)
Bőrradír
3 evőkanál tengeri sót keverjünk össze 1teáskanál mézzel és
1teáskanál tejszínnel.
|
|
14 éve | Dávid Méhészet | 0 hozzászólás
|
14 éve | Dávid Méhészet | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztához a liszt kivételével a hozzávalókat gőz felett 10 percig intenzíven keverve főzzöd. Leemelve a gőzről hozzákevered a lisztet és összegyúrod. Három egyforma részre osztod, és pihenni hagyod egy fél órára.
14 éve | Dávid Méhészet | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hozzávalókat tésztává gyúrjuk, egy órát pihentetjük, szétsodorjuk, formával kivágjuk.
14 éve | Dávid Méhészet | 1 hozzászólás
Várhatóan
novemberben szavaz az Európai Parlament arról az állásfoglalásról,
melyet a napokban fogalmazott meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési
Bizottság.
14 éve | Dávid Judit | 1 hozzászólás
Találtam egy júniusi videót, melyen már az akác utáni állapotról számolnak be...
"Idén legfeljebb harmadannyi méz lesz, mint az előző években. A rossz időjárás miatt nem tudtak nektárt gyűjteni a méhek."
És így is lett.
video:
http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/93975
14 éve | Dávid Judit | 0 hozzászólás
Barangoltam a neten, s ráleltem egy kedves receptre:
Hasonlóan készül, mint a kakós változat, csak ebben a kakaó helyett is lisztet teszek, és két kávéskanál méz ad neki finom ízesítést. Fagyit készítettem, amelyhez 3 tojássárgája kellett, a 3 fehérjéből csináltam tölcséreket. 18 db lett.
Hozzávalók: 5-6 db normál méretű
30 g finomliszt
30 g rétesliszt
25 g porcukor
25 g vaj
2 kávéskanál méz
1 csipet só
1 tojásfehérje
1 késhegy sütőpor
Elkészítés:
A liszteket, porcukrot, sütőport összekeverem.
Jóváhagyta kedden az Európai Bizottság a méhészeti termékek termelésének és forgalmazásának javítására irányuló nemzeti programokat, amelyek a 2011-től 2013-ig terjedő időszakra évi 32 millió euró uniós hozzájárulást tartalmaznak, a 2008-2010-es időszak évi 26 milliójával szemben.
A méhészeti ágazatot több éve sújtja a méhek korábban sosem tapasztalt mértékű pusztulása, ami nemcsak a méhészek gazdasági helyzetét nehezíti, hanem a biodiverzitást is veszélyezteti.
14 éve | Dávid Méhészet | 0 hozzászólás
Mézes aprósütemény
Hozzávalók:
1 dl méz,
15 dkg liszt,
12 dkg porcukor,
2 tojás sárgája,
1 dl tejföl,
késhegynyi szalalkáli,
8 dkg vaj,
1 tojásfehérje,
8 dkg dió,
reszelt citromhéj,
vegyes gyümölcs dzsem
A mézet keverőedénybe helyezzük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot, a lágy vajat, a szalalkálit és a tejfölt. Megszórjuk a reszelt citromhéjjal, majd fakanállal habosra keverjük. hozzátesszük a lisztet, majd gyúródeszkára borítjuk, és puha tésztát gyúrunk belőle.
lehow didoma írta 2 hete a(z) Kérdezz-Felelek fórumtémában:
Sziasztok, mióta élvezitek az érdekes online játékokat vagy ...
lehow didoma írta 2 hete a(z) Te mire használod a mézet? fórumtémában:
2
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás