Méhészet: blog

Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!

Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 272 fő
  • Képek - 147 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 69 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Dávid Méhészet vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!

Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 272 fő
  • Képek - 147 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 69 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Dávid Méhészet vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!

Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 272 fő
  • Képek - 147 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 69 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Dávid Méhészet vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!

Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 272 fő
  • Képek - 147 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 69 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Dávid Méhészet vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Dávid Méhészet hírei

 

1. Az a jó méz, mely folyékony. A méz kristályosodási hajlamát a szőlőcukor (glükóz) és a gyümölcscukor (fruktóz) aránya szabja meg. Az előbbi elősegíti, az utóbbi gátolja. Az akácméznél a fruktóz-glükóz arány 1,4-1,7 : 1 között mozog, ezért marad sokáig folyékony. A repceméz egy hónap múlva már ikrás, azaz kristályos. Ilyenkor egyedül a méz halmazállapota változik, semmi más. A fogyasztók ezt gyakran "cukrosodásnak" vélik, és azt hiszik hogy a méhész cukrot tett a mézbe.A fejlett egészségkultúrával rendelkező skandináv országokban a sűrű, krém-mézet részesítik előnyben, mert ezt nem kell hőkezelni, nem folyik le a kenyérről, könnyen kenhető.

Tovább 

A méznek hidratáló és fertőtlenítő hatása van, kitisztítja a mérgeket a bőrből, gyógyítja a sebeket, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. A benne található vitaminok táplálják a bőrt.

 

A méz összetétele:

•    70% – 80% glukóz és fruktóz keverék
•    20% víz
•    szénhidrát
•    B1, B2, B3, B5, B6, C vitamin
•    kalcium
•    réz
•    vas
•    magnézium
•    mangán
•    foszfor
•    kálium
•    nátrium
•    cink
•    természetes antioxidánsok

 (forrás: Wikipedia)

 

 

Bőrradír
3 evőkanál tengeri sót keverjünk össze 1teáskanál mézzel és 1teáskanál tejszínnel.

Tovább 

 
A Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesülete 2011. március 3.-án az elmúlt hetekben kialakult antibiotikum és szermaradvány helyzetre való tekintettel rendkívüli Taggyűlés összehívására kényszerült.
A tagok által kicserélt információk, továbbá a médiában megjelent nyilatkozatok szerint az elmúlt időszakban a Szakhatóságok jelentős bírságokat szabtak ki, függetlenül a Termékpályán betöltött szerepektől (Kereskedők és Termelők).

Tovább 

 

network.hu

 

 Hozzávalók:

 

  • Tésztához:
  • 1 egész tojás
  • 7 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál olvasztott méz
  • 2 evőkanál tej
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 40 dkg liszt

 

  • Krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 17 dkg cukor
  • 3 púpos kanál liszt
  • 3 dl tej

 

 

Elkészítés:

A tésztához a liszt kivételével a hozzávalókat gőz felett 10 percig intenzíven keverve főzzöd. Leemelve a gőzről hozzákevered a lisztet és összegyúrod. Három egyforma részre osztod, és pihenni hagyod egy fél órára.

Tovább 

Hozzávalók:

 

  • Tésztához:
  • 40 dkg simaliszt
  • 16 dkg porcukor
  • 6 dkg sütéshez való sütőmargarin
  • 2 egész tojás
  • 2 nagy evõ
  • kanál méz
  • fahéj, szegfû
  • szeg, ánizs - minden õrölve és annyi, hogy jó illatos legyen a tészta
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

 

  • Cukormázhoz:
  • 12,5 dkg sokszor átszitált porcukor (vagy speciális púdercukor)
  • egy tojás fehérje
  • pár csepp citrom
  • egy csipet kukorica keményítõ

 

 

Elkészítés:

A hozzávalókat tésztává gyúrjuk, egy órát pihentetjük, szétsodorjuk, formával kivágjuk.

Tovább 


Két év múlva lejárnak azok a nemzeti programok, melyek a méhészetet támogatják az Európai Unióban. Az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottsága állásfoglalásban kéri az Európai Bizottságot: 2012 után is tartsák fenn, sőt, ha lehet, növeljék a támogatást.

Várhatóan novemberben szavaz az Európai Parlament arról az állásfoglalásról, melyet a napokban fogalmazott meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Addig volt jó,amíg megporzási támogatást kaptunk...:(

Tovább 

Találtam egy júniusi videót, melyen már az akác utáni állapotról számolnak be...

 

"Idén legfeljebb harmadannyi méz lesz, mint az előző években. A rossz időjárás miatt nem tudtak nektárt gyűjteni a méhek."

 

 

És így is lett.

 

 

 

video:

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/93975

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Így igaz.Ezért emelkedtek idén a mézárak.

Barangoltam a neten, s ráleltem egy kedves receptre:

 

Mézes fagyitölcsér

 

Hasonlóan készül, mint a kakós változat, csak ebben a kakaó helyett is lisztet teszek, és két kávéskanál méz ad neki finom ízesítést. Fagyit készítettem, amelyhez 3 tojássárgája kellett, a 3 fehérjéből csináltam tölcséreket. 18 db lett.

 


Hozzávalók: 5-6 db normál méretű
30 g finomliszt
30 g rétesliszt
25 g porcukor
25 g vaj
2 kávéskanál méz
1 csipet só
1 tojásfehérje
1 késhegy sütőpor

Elkészítés:
A liszteket, porcukrot, sütőport összekeverem.

Tovább 

Jóváhagyta kedden az Európai Bizottság a méhészeti termékek termelésének és forgalmazásának javítására irányuló nemzeti programokat, amelyek a 2011-től 2013-ig terjedő időszakra évi 32 millió euró uniós hozzájárulást tartalmaznak, a 2008-2010-es időszak évi 26 milliójával szemben.

 

A méhészeti ágazatot több éve sújtja a méhek korábban sosem tapasztalt mértékű pusztulása, ami nemcsak a méhészek gazdasági helyzetét nehezíti, hanem a biodiverzitást is veszélyezteti.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mivel?:))

Tovább 

Mézes aprósütemény


Hozzávalók:

1 dl méz,

15 dkg liszt,

12 dkg porcukor,

2 tojás sárgája,

1 dl tejföl,

késhegynyi szalalkáli,

8 dkg vaj,

1 tojásfehérje,

8 dkg dió,

reszelt citromhéj,

vegyes gyümölcs dzsem

 

A mézet keverőedénybe helyezzük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot, a lágy vajat, a szalalkálit és a tejfölt. Megszórjuk a reszelt citromhéjjal, majd fakanállal habosra keverjük. hozzátesszük a lisztet, majd gyúródeszkára borítjuk, és puha tésztát gyúrunk belőle.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

lehow didoma írta 2 hete a(z) Kérdezz-Felelek fórumtémában:

Sziasztok, mióta élvezitek az érdekes online játékokat vagy ...

lehow didoma írta 2 hete a(z) Te mire használod a mézet? fórumtémában:

2

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu