Méhészet: blog

Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!

Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 260 fő
  • Képek - 147 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 69 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Dávid Méhészet vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!

Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 260 fő
  • Képek - 147 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 69 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Dávid Méhészet vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!

Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 260 fő
  • Képek - 147 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 69 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Dávid Méhészet vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Dávid Méhészet közösségi oldalán!

Csatlakozz te is a Dávid Méhészethez és máris hozzáférhetsz a feltöltött tartalmakhoz: érdekességekhez, képekhez és blog bejegyzésekhez, melyekből remélem sok érdekes és hasznos információt tudhatsz meg....

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 260 fő
  • Képek - 147 db
  • Videók - 4 db
  • Blogbejegyzések - 69 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Dávid Méhészet vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Dávid Méhészet hírei

Kezembe került a minap a Cosmopolitan 2010. januári száma. Átlapozva szemem megakadt egy szépséghez hozzásegítő jótanácson:

 

"Nem merek mélyen dekoltált ruhákat hordani, mert apró gyulladásos pattanások vannak a mellkasomon. Hogyan szabadulhatok meg túlük?

- A dekoltázsodon is használhatod azokat a készítményeket, amelyeket az arcodon. De ha gyors megoldásra vágysz, íme egy szuper recept: törj porrá két szem aszpirint, mixeld össze egy csepp vízzel és kevés mézzel.

Tovább 

A hajápolás nyáron különösen fontos, hiszen az erős napsugárzás, a klóros medencevíz és a tengervíz mind-mind roncsolják a hajszálakat. A különféle pakolások segítségével elérheted, hogy hajkoronád ismét magához térjen és visszanyerje rugalmasságát. Azonban nem kell rögtön a drogériába rohannod drága kozmetikumokért! Házilag is kikeverheted saját tápláló pakolásodat, egyenesen a hűtőből! A házi pakolások legnagyobb előnye, hogy nem tartalmaznak káros kemikáliákat, szóval biztosan jót tesznek hajaddal.

 


 

A csillogó hajért

Ezek a kezelések szép fényt adnak hajkoronádnak!

Tovább 

 

Nincs is jobb a nyári nagy melegben a jéghideg, frissítő turmixoknál....

Összegyűjtöttem pár mézes finomságot, melyeket percek alatt bárki el tud készíteni, s kitűnő ízük mellett még rendkívül egészségesek is! Íme:

 

 

network.hu

1. Banános, körtés, mézes turmix
Hozzávalók (8 dl turmix) - 2 banán, 2 puha vilmoskörte, 1 doboz DA natúr joghurt, 1 evőkanál méz, kb. 2 dl tej, 1 csipet fahéj

Elkészítése - A hozzávalókat jó alaposan összeturmixoljuk és már kínálhatjuk is.

Tovább 

Pünkösd, csendes, pihenős vasárnap.
Délután 13óra 05 perc. Agárd.
Madárcsicser, mosott - már száradó - ruhák, jó ebéd és frissen nyírott fű illata. Csend, béke, nyugalom.

Egyszerre egy nagy, nyüzsgő, dongó, zsongó fekete felhő lepi el a teraszt. Hmm.... méhek.
Kiszabadultak, s most itt nyüzsögnek...
Pönkösdi vendégek.

A környéken kék ég és csend, csak a mi kertünket lepték el, nemkevesen.
Talán tudják, "hazajöttek".

- Csináljunk már valamit.... - párom izgatott, jön-megy...

Tovább 

 

Ebben a hónapban csuda vidám látványt nyújtanak méhecskéim! Ugyanis tetőtől talpig lisztesek, azaz virágporosak, amint nektárral megpakoltan jönnek haza a gyűjtésből. A kaptár bejáratánál már várják őket társaik, akik átszivattyúzzák tőlük édes terhüket, és a nagyon „liszteseket” kissé lekefélgetik. Azután: huss… vissza, virágról virágra, napszálltáig. Csodálatosan szervezetten dolgoznak, elleshetné titkukat jó néhány gyár is.

Én ismerem ezt a titkot, és megosztom  veled,  de ehhez be kell pillantanunk otthonukba, a kaptárba.

Tovább 

Elkészítési idő: 120 perc és 2 óra érlelés


Hozzávalók: (4 személyre)

 

4 csirkecomb, 15 dkg vaj, 2 dl narancslé, 1 dl méz, 1 citrom, 0, 5 dkg őrölt mustármag, 1 csokor petrezselyem zöld, csipetnyi só

 

Kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, majd beleöntjük a narancslevet és a mézet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt mustármaggal, majd közepes lángon 2-3 percig pároljuk és kihűtjük.

 

A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd tepsibe helyezzük.

Tovább 

 

Van az én méhesem mellett egy hatalmas cseresznyefa. Annak a virágba borulása jelzi igazán nekem, hogy itt a tavasz. Azt hiszem, a méhecskéimnek is. Általában csodálatos illata van a cseresznyefa virágjának, az enyémnek meg különösen.

network.hu

Ha elfáradok – mert van bőven nekem is munkám ilyentájt a kaptárak körül -, ennek a fának a tövébe telepszem le pihenni. Közben csodálom a virágfürtöket és hallgatom a méheim zsongását. Fantasztikus muzsika, amikor gyűjt a seregnyi parányi munkásom!

Tovább 

2010. május elsején a gyúrói Reptéri Majális keretein belül Dávid Gyula, őstermelő és méhész fog előadást tartani méhekről és méhészetről....

Az eseményre sok szeretettel vágyunk minden kicsit és nagyot, érdeklődőt és repülni vágyót....
Kedvcsinálóként íme a tervezett program:

 

 

network.hu

 

További információk a www.lhgr.hu oldalon.

network.hu

Dávid Méhészet

 

Dávid Gyula méhész, őstermelő

székhely: 7192 Szakály, Szabadság u. 230.
               (Tolna megye)
tel.: +36 20/4430134 ; +36 20/5455873
e-mail: davidmeheszet@freemail.hu
web: www.davidmeheszet.network.hu

 

network.hu

 

 Hozzávalók:


½ csésze vaj
2 tojás
2 ek. friss narancslé
2 csésze finom kiőrlésű liszt
¾ tk. szódabikarbóna
1 csésze méz
¼  csésze tej
1-1/2 tk. reszelt naracs héja
½ tk. só

 

 

 

Elkészítése:

Helyezzük a vajat nagy tálba, keverőgéppel verjük krémesre, folyamatosan keverjük, miközben a mézet adjuk hozzá. Rakjuk bele a tojásokat egyesével, mindig jól keverjük fel! Külön a tejet, a narancslevet és a narancshéjat is keverjük össze.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu